Stipendiater hösten 2017

HÖSTENS FYRA STIPENDIATER
PÅ FORSKARNIVÅ FÅR 10 000 VAR

Vi gratulerar Zhisheng Wang, doktorand statistik, som presenterar sin forskning i high dimensionen statistics på konferensen Linstat i Polen. Pontus Mattsson, doktorand ekonomi, som presenterar sin forskning Potential efficiency gains from merging courts i Miami. Sara Florisson och Joran van Blokland doktorander, skog och träteknik, för att delta och medverka i världskonferensen, World Conference on timmer engineering, WCTE, i Korea. 
 
Vi önskar stipendiaterna lycka till och kommer här under 2018 att kort publicera deras erfarenheter när de deltagit i sina konferenser.

Stipendiater hösten 2016

2016_forskarstipendiater_web.jpg

Forskningsstiftelsens fyra av fem stipendiater, samtliga på forskarnivån med 10 000 var i resestipendier, tack vare donationer från bokplanteringar och det första spadtaget i Kalmar. Johanna Thulin, Tobias Olsson, Elias Broman och Maximilian Muller. Det är Clara Alfsdotter som saknas på bilden.

………..och här är samtliga stipendiater denna heldag på Linnéuniversitetet, tillsammans har de fått 900 000 kronor tack vare olika donationer. Glädje och högtid som leddes av inkommande vice rektor för internationalisering och innovation Ann-Charlotte Larsson och Magnus Thureson som uppskattad moderator.

2016_samtligastipendiater_web.jpg

Stipendiat hösten 2015

 Resestipendium2015.jpg

Stephan Christel doktorand vid institutionen för biologi och miljö, fick höstens resestipendium 2015 på 10 000 SEK i samband med Linnéuniversitetets Stipendieutdelning på Teleborg slott. Stephan hade då redan deltagit i den konferens som låg till grund för ansökan. 

- Ett fantastiskt tillfälle för mig att få möta kunniga forskare och lyssna på intressanta talare. Konferensen hölls på Bali. Det innebar mycket för mig, inte minst med tanke på mitt internationella nätverk. 

Stipendiater hösten 2014

StipendiaterHT2014_1.jpg

StipendiaterHT2014_2.jpg

För första gången kunde inte någon av Linnéakademiens forskningsstiftelses stipendiater närvara vid Linneuniversitetets stipendiedag i november 2014. Fyra av fem av dem var redan ute på sina resor. Rektor Stephen Hwang inledde och hälsade alla välkomna. Mie Jernbeck, ordförande i forskningsstiftelsen, presenterade Akademiens stipendiater: Helena Grundén och Henrik Nilsson på forskarnivån får 10 000 kronor var i resestipendier. Liv Stjärnlöf på grund-och avancerad nivå får 6000 kronor. Fredrik Jarl och Emil Moberg Lundén delar på 6 000, dvs 3 000 kronor var. Vi önskar dem varmt lycka till!

Här är Helena Grundéns tackbrev till Linnéakademiens forskningsstiftelse.

Stipendiater hösten 2013

Stipendiater2013.jpg

Madeleine Ring, Yuliya Ponomareva och Emelie Andersson- Hanna, tre av glada stipendiater då Linnéakademiens forskningsstiftelse delade ut fyra resestipendier i november 2013. Ann Ottengrim är den fjärde stipendiaten. 
 

 

Stipendiater på forskarnivån

 

Emma Neuman

Antagen till forskarutbildningsämnet Nationalekonomi, antagen 2010 till forskarutbildning.
Avhandling kommer att behandla etnisk boendesegregering i Sverige.

Lars Blomqvist

Antagen till forskarutbildningsämnet Skogsindustriella produktionssystem, antagen 2010 till forskarutbildning.
Åker till Nancy i Frankrike och till Cluny i Frankrike för att delta i en kurs och presentera ett konferensbidrag med titeln The influence of individual veneer orientation on the shape stability of planar lamination”.